Flag

Višňovo-makový veniec

16 porcií
Stredne náročné
30
Jednoducho skvelý veniec pre každů príležitosť!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pred servírovaním poprášime práškovým cukrom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
175 gmaslo alebo Hera
400 gvišne čerstvé alebo 1 kompót (vykôstkované)
1jablko
1 PLcitrónová šťava
350 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksvajce
150 mlmlieko
30 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
Na posypanie
cukor práškový
Ešte potrebujeme
forma na veniec (Ø 26 cm)
ponorný mixér
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
1

Rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť. Pokiaľ použijeme višne z kompótu, zcedíme ich cez sitko a necháme vysušiť na papierovom obrúsku. Jablko olúpeme, rozštvrtíme, vykrojíme jadierka, nahrubo nastrúhame a takto pripravené jablko pokvapkáme citrónovou šťavou.

2

Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, maslo a mlieko a všetko dôkladne premiešame pomocou elektrického mixéra na najnižších otáčkach tak, aby sa netvorili hrudky. Cesto rozdelíme na dve polovice – do jednej zamiešame mletý mak a do druhej strúhané jablko. Do vymastenej a múkou vysypanej formy na veniec (alebo na bábovku) s priem. 24 cm najskôr nalejeme cesto s jablkom a na neho cesto s makom. Osušené a vykôstkované višne rovnomerne rozložíme na cesto s makom a nepremiešavame. Dáme piecť.

Doba pečenia: 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po upečení necháme koláč najskôr 5 minút vychladnúť vo forme, potom uvoľníme okraj a koláč vyklopíme na servírovací tanier. Necháme úplne vychladnúť.

Náš tip

  • Pred servírovaním poprášime práškovým cukrom.