Flag

Whoopies s gaštanovým krémom

asi 22 ks
Jednoduché
40
Chutné koláčiky s krehkým cestom zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker a jemným gaštanovým krémom. Ozajstná pochúťka!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gčokoláda horká
70 gmaslo rozpustené
3 ksvajce
225 gcukor trstinový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
0,67 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
štipkasoľ
Na náplň
500 gmascarpone
200 ggaštanové pyré
Na ozdobenie
1 baleniePoleva svetlá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 ksplech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
1papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta nasekáme čokoládu na malé kúsky. Do misy nalejeme rozpustené maslo. Pridáme vajcia, cukor a vanilínový cukor a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme Zlaté klasy zmiešané s kypriacim práškom, kakaom a soľou a zľahka vmiešame do zmesi. Na koniec zamiešame nasekanú čokoládu. Na plechy vyložené papierom na pečenie tvoríme pomocou dvoch lyžíc z cesta kôpky v dostatočnej vzdialenosti od seba. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Whoopies necháme vychladnúť.

3

Na náplň vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Naplníme do cukrárskeho vrecka a koláčiky náplňou zlepíme.

4

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch whoopies dozdobíme.