Flag

Zamilovaná fondánová roláda

12 porcií
Stredne náročné
40
z lásky
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do náplne tiež môžeme pridať na kúsky nakrájaný banán alebo jahody.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksbielok
5 ksžltok
5 zarovnaných PLcukor
5 zarovnaných PLmúka polohrubá
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
300 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
formička v tvare srdca a a motýlika
elektrický ručný šľahač
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V ďalšej mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky s cukrom do hustej peny, potom postupne vmiešame kakao a múku a na záver jemne vmiešame ušľahané bielky.

2

Cesto jemne rozotrieme na plech s vyšším okrajom vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom a smeta-fixom dotuha.

4

Upečenú piškótu stiahneme aj s papierom na pečenie z plechu a necháme mierne vychladnúť (asi 1 minútu). Piškótu vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa piškóta piekla, opatrne stiahneme a piškótu zrolujeme. Vychladnutú piškótu rozmotáme a potrieme 3/4 ušľahanej šľahačky. Piškótu pevne stočíme a zvyškom šľahačky zľahka potrieme zvinutú roládu zvonku, na prilepenie fondánu.

5

Na ozdobenie pocukrujeme dosku práškovým cukrom a fondán rozvaľkáme na obdĺžnik s dĺžkou rolády a hrúbkou asi 2 – 3 mm. Do fondánu formičkami jemne vytlačíme srdiečka a motýliky tak, aby štruktúra bola na fondáne viditeľná, ale nedošlo k jeho prekrojeniu. Roládu zabalíme do fondánu, zvyšok nožom odkrojíme, spoje zľahka pritlačíme k sebe a roládu položíme spojom nadol.

6

Až do podávania uchovávame v chladničke.

Náš tip

  • Do náplne tiež môžeme pridať na kúsky nakrájaný banán alebo jahody.