SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Zamilovaná fondánová roláda

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

z lásky

12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Zamilovaná fondánová roláda

Na cesto:

5 ks bielok
5 ks žĺtok
5 zarovnaných PL cukor
5 zarovnaných PL múka polohrubá
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

300 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

formička v tvare srdca a a motýlika
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V ďalšej mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky s cukrom do hustej peny, potom postupne vmiešame kakao a múku a na záver jemne vmiešame ušľahané bielky.

2

Cesto jemne rozotrieme na plech s vyšším okrajom vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 8 Minút

3

Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom a smeta-fixom dotuha.

4

Upečenú piškótu stiahneme aj s papierom na pečenie z plechu a necháme mierne vychladnúť (asi 1 minútu). Piškótu vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa piškóta piekla, opatrne stiahneme a piškótu zrolujeme. Vychladnutú piškótu rozmotáme a potrieme 3/4 ušľahanej šľahačky. Piškótu pevne stočíme a zvyškom šľahačky zľahka potrieme zvinutú roládu zvonku, na prilepenie fondánu.

5

Na ozdobenie pocukrujeme dosku práškovým cukrom a fondán rozvaľkáme na obdĺžnik s dĺžkou rolády a hrúbkou asi 2 – 3 mm. Do fondánu formičkami jemne vytlačíme srdiečka a motýliky tak, aby štruktúra bola na fondáne viditeľná, ale nedošlo k jeho prekrojeniu. Roládu zabalíme do fondánu, zvyšok nožom odkrojíme, spoje zľahka pritlačíme k sebe a roládu položíme spojom nadol.

6

Až do podávania uchovávame v chladničke.

Nutričné hodnoty na recept Zamilovaná fondánová roláda

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 837kJ
200kcal
1235kJ
295kcal
Tuk 9.64g 14.18g
Uhľohydrát 26.48g 38.94g
Bielkoviny 1.92g 2.82g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.