Flag

Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

asi 10 ks
Stredne náročné
60
Grilovaná zelenina s rafinovanou polentou a vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Špízy môžete upiecť aj na panvici.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na plech
trochuolivový olej
Bylinková polenta
1 kscibuľa šalotka
2 PLolivový olej
400 mlvývar zeleninový
125 gpolenta (kukuričná krupica)
3 vetvičkyrozmarín
5 vetvičkytymian čerstvý
150 gvegánska smotana
soľ
korenie čierne mleté
Zeleninové špízy ratatouille
asi 20 ksparadajky kokteilové
asi 500 gpaprika žltá
asi 250 gcuketa
asi 150 gbaklažán
3 vetvičkyrozmarín
4 vetvičkytymian čerstvý
asi 8 PLolivový olej
soľ
korenie čierne mleté
Okrem toho
10 kskovový špíz
1

Bylinková polenta

Šalotku očistíme a nakrájame úplne najemno. V hrnci zohrejeme olej a podusíme v ňom šalotku. Prilejeme zeleninový vývar a privedieme do varu. Metličkou vmiešame kukuričnú krupicu a necháme napučať podľa návodu. Bylinky umyjeme a nasekáme najemno, primiešame spolu so smotanou a dochutíme soľou a korením. Krájaciu dosku navlhčíme vodou a dohladka obalíme potravinárskou fóliou. Na ňu nanesieme masu do tvaru obdĺžnika (cca 12 × 15 cm) a necháme vychladnúť.

2

Zeleninové špízy ratatouille

Paradajky umyjeme. Papriky očistíme a pokrájame na približne 20 rovnako veľkých kúskov. Cuketu umyjeme a pokrájame na 10 plátkov. Baklažán umyjeme, podľa veľkosti prepolíme alebo rozštvrtíme a pokrájame na 10 kúskov. Bylinky umyjeme, nasekáme a vo veľkej mise zmiešame s olivovým olejom, soľou a korením. Pridáme zeleninu a všetko dobre premiešame. Prikrytú zeleninu marinujeme 1 až 2 hodiny.

3

Bylinkovú polentu nakrájame na štvorčeky veľké cca 3 × 3 cm, ktoré striedavo so zeleninou napichujeme na špízy. Počas grilovania obraciame.

Náš tip

  • Špízy môžete upiecť aj na panvici.