SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Grilovaná zelenina s rafinovanou polentou a Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 10 ks

stredná obťažnosť 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

Na plech:

trochu olivový olej

Bylinková polenta:

1 ks cibuľa šalotka
2 PL olivový olej
400 ml vývar zeleninový
125 g polenta (kukuričná krupica)
3 vetvičky rozmarín
5 vetvičky tymian čerstvý
1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker
soľ
korenie čierne mleté

Zeleninové špízy ratatouille:

asi 20 paradajky kokteilové
asi 500 g paprika žltá
asi 250 g cuketa
asi 150 g baklažán
3 vetvičky rozmarín
4 vetvičky tymian čerstvý
asi 8 PL olivový olej
soľ
korenie čierne mleté

Okrem toho:

10 ks kovový špíz

preparation

príprava

1

Bylinková polenta

Šalotku očistíme a nakrájame úplne najemno. V hrnci zohrejeme olej a podusíme v ňom šalotku. Prilejeme zeleninový vývar a privedieme do varu. Metličkou vmiešame kukuričnú krupicu a necháme napučať podľa návodu. Bylinky umyjeme a nasekáme najemno, primiešame spolu s krémom VEGA a dochutíme soľou a korením. Krájaciu dosku navlhčíme vodou a dohladka obalíme potravinárskou fóliou. Na ňu nanesieme masu do tvaru obdĺžnika (cca 12 × 15 cm) a necháme vychladnúť.

2

Zeleninové špízy ratatouille

Paradajky umyjeme. Papriky očistíme a pokrájame na približne 20 rovnako veľkých kúskov. Cuketu umyjeme a pokrájame na 10 plátkov. Baklažán umyjeme, podľa veľkosti prepolíme alebo rozštvrtíme a pokrájame na 10 kúskov. Bylinky umyjeme, nasekáme a vo veľkej mise zmiešame s olivovým olejom, soľou a korením. Pridáme zeleninu a všetko dobre premiešame. Prikrytú zeleninu marinujeme 1 až 2 hodiny.

3

Bylinkovú polentu nakrájame na štvorčeky veľké cca 3 × 3 cm, ktoré striedavo so zeleninou napichujeme na špízy. Počas grilovania obraciame.

Nutričné hodnoty na recept Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 620 kJ
148 kcal
167 kJ
40 kcal
Tuk 5.16 g 1.39 g
Uhľohydrát 19.89 g 5.37 g
Bielkoviny 3.68 g 0.99 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.