Flag

Zlatý tekvicový cheesecake

asi 8 porcií
Jednoduché
80
Netradičná harmónia chuti aj s obľúbeným Zlatým klasom Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
125 gmúka hladká
40 gcukor trstinový
75 gmaslo zmäknuté
Na náplň
200 gtekvicové pyré
150 gsmotanový syr
50 gcukor práškový
1 ksvajce
1 ksbielok
15 gmúka hladká
polovica KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLškorica mletá
Na ozdobenie
0,5 baleniaZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
350 mlmlieko
1 PLcukor
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 ksžltok
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 23 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na dno vymazanej a múkou vysypanej formy po okraje. Vidličkou ho na niekoľkých miestach prepichneme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na náplň v mise metličkou vymiešame pyré so syrom, cukrom, vajcom, bielkom, múkou, kypriacim práškom a škoricou dohladka. Náplň nanesieme na predpečený korpus a uhladíme.

3

Na ozdobu uvaríme Zlatý klas s mliekom, cukrom, vanilkovou pastou a žĺtkom podľa návodu na obale. Uvarený Zlatý klas nalejeme na náplň a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnúť.