Flag

Perníková chalúpka

1 porcia
Stredne náročné
80
chutná dekorácia
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na ozdobenie môžete použiť Tubičky na zdobenie biele Dr. Oetker alebo rôzne zdobenie Dr. Oetker, napr. Snehové vločky alebo Guľôčky dúhové a pod.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmed
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
125 gmaslo zmäknuté alebo zmäknutý margarín
560 gmúka hladká
4 zarovnané KLKypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
1 PLPerníkové korenie Dr. Oetker
1 - 2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 ksvajce
Na potretie
asi 2 PLmlieko
Na ozdobenie
2 baleniaZdobiaca poleva biela Dr. Oetker
lentilky
2 zarovnané PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
potravinárska fólia
formička na vykrajovanie v tvare srdiečka , kométy (4 cm)
formička na vykrajovanie v tvare hviezdy (4 cm, 5 cm, 7 cm, 8,5 cm a 11 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zdobiaca poleva biela Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta med s cukrom, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom v kastróliku za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor a tuk úplne nerozpustia. Zmes necháme vychladnúť. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, korením a kakaom. Pridáme vajcia a vychladnutú zmes a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý 0,5 cm a ostrým nožom povykrajujeme časti chalúpky. Na strechu vykrojíme 2 obdĺžniky 13 x 11 cm, 2 bočné strany 10 x 7 cm, čelný a zadný štít 10,5 x 7 x 9,5 cm. Do čelného štítu vykrojíme koliesko a dvere. Do bočných strán vykrojíme okná. Potom na plot vykrojíme dva pásiky dlhé 15 cm a široké 1 cm a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Nakrájame 6 alebo 7 krátkych pásikov dlhých 5 cm a priložíme ich na laty ako stĺpy plota. Povykrajujeme hviezdičky rôznych priemerov na stromčeky a malé srdiečka a kométy. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme okrúhly plát s Ø 28 cm. Diely chalúpky opatrne prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie a pomocou štetca alebo pierka ich potrieme mliekom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Upečené diely chalúpky necháme vychladnúť.

4

Pomocou zdobiacej polevy časti chalúpky zlepíme k sebe a dozdobíme lentilkami podľa vlastnej fantázie. Povrch posypeme práškovým cukrom.

Náš tip

  • Na ozdobenie môžete použiť Tubičky na zdobenie biele Dr. Oetker alebo rôzne zdobenie Dr. Oetker, napr. Snehové vločky alebo Guľôčky dúhové a pod.