Flag

Sirup z kvetov bazy čiernej

asi 3 fľaše à 500 ml
Jednoduché
30
Pripravte si osviežujúci jarný nápoj z bazových kvetov s Kyselinou citrónovou MAXI Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Sirup výborne osvieži zmiešaný s perlivou vodou alebo sektom. Trvanlivosť sirupu je približne 1 rok.
Náš tip
Keďže sezóna kvitnutia bazy je krátka, odporúčame pripraviť sirup z dvojitej dávky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
20 ksbaza čierna (kvetenstvo)
1 lvoda
1 kgcukor
80 gKyselina citrónová MAXI Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová MAXI Dr. Oetker
1

Kvety bazy ponoríme do studenej vody (nedávame pod tečúcu vodu) a necháme dobre odkvapkať na kuchynskej utierke. Z kvetenstiev nožnicami odstrihneme hrubšie stonky. Fľaše a viečka opláchneme horúcou vodou.

2

Na prípravu sirupu v hrnci privedieme do varu vodu s cukrom, 2 minúty povaríme, odstavíme a necháme trochu schladnúť. Vmiešame kyselinu citrónovú. Kvety bazy uložíme do čistého hrnca (objem cca 2 l), prelejeme cukrovým roztokom, prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín macerovať v chladničke.

3

Sirup scedíme cez sitko, privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a plníme do fliaš. Uzavrieme viečkom a asi na 20 minút položíme naležato.

Náš tip

  • Sirup výborne osvieži zmiešaný s perlivou vodou alebo sektom. Trvanlivosť sirupu je približne 1 rok.
  • Keďže sezóna kvitnutia bazy je krátka, odporúčame pripraviť sirup z dvojitej dávky.