Na prípravu korpusu vložíme sušienky do mikroténového vrecka, dobre uzavrieme a pomocou váľka rozdrvíme. V mise sušienky zmiešame s maslom a vareškou dôkladne vymiešame. Na podnos z tortovej formy položíme papier na pečenie a pripevníme okraj formy. Do formy nanesieme sušienkovú zmes a pomocou polievkovej lyžice pritlačíme.
Na prípravu krému rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, odstavíme a necháme 10 minút mierne schladnúť. V mise vyšľaháme tvaroh, smotanu a arómu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Do zmesi vmiešame čokoládu (nesmie byť úplne vychladnutá) a rozotrieme na korpus. Tortu odložíme na 2 – 3 hodiny do chladničky.
Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a naplníme do cukrárskeho vrecka. Tortu vyberieme z formy. Na povrchu torty tvoríme zo šľahačky vysoké špičky, ktoré následne bohato posypeme zdobením.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty
Dezerty
Dezerty
Dezerty
Dezerty
Príprava :60 Stredne náročnéasi 12 porcií