Rúru si predhrejeme na 180 °C.
Múku, cukor a kypriaci prášok si preosejeme do misky, pridáme BB puding, premiešamea odložíme.
Bielky si oddelíme od žĺtkov.
Pomocou elektrického šľahača bielka šľaháme do hustej peny spolu s práškovým cukrom.
Maslo vyšľaháme spolu s citrónovým cukrom a žĺtkami.
Do maslovej zmesi pridáme olej a mlieko. Zašľaháme.
Následne pridáme sypkú zmes. Poriadne predne premiešame.
Pridáme mandľovú arómu.
Na koniec jemne, po častiach, primiešame vyšľahané bielka.
Nadýchanú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
Pečieme približne 40 minút.
Elektrická rúra: asi 180 °C
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C
Počas pečenia pripravíme čokoládovú polevu. V 2 dc mlieka rozmiešame 1 PL BB pudingu. Necháme zovrieť.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom.
Za stáleho miešania do teplej, pudingovej zmesi prilejeme roztopenú čokoládu.
Zmes len zohrievame na miernom ohni až do úplného spojenia.
Hotovú zmes necháme odležať aspoň 5 minút.
Upečenú a vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou alebo len posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty