Na prípravu cesta rozohrejeme polevu podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť. Bielky spolu so soľou ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Šľaháme ďalej asi 3 minúty, pričom postupne pridáme polovičné množstvo cukru.
Žĺtky, vajce, maslo alebo margarín, zvyšok cukru a vanilínový cukor ušľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Postupne zľahka zašľaháme vlažnú čokoládu a smotanu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a v dvoch dávkach spoločne so snehom krátko ručne vmiešame. Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu krému zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, cukor a likér. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi.
Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou, ozdobíme vychladnuté cupcakes a odložíme na 15 minút do chladničky. Pred podávaním ozdobíme tmavým zdobením podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie