
Bezlepkové trasené jahodové rezy s Gustinom
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky so škrobom, kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom 3 l kompóty aj so šťavou. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme puding bez varenia a Smeta-fix. Misu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne pretrepeme (celkovo 15 – 30 sekúnd), aby sa všetky prísady dobre premiešali. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou, aby sme suché prísady odstránili z okraja misy a vmiešali do náplne. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
Na ozdobenie smotanu s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku rozotrieme na povrch náplne a uhladíme. Povrch posypeme tmavým zdobením a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však do druhého dňa.
Súvisiace recepty

Makové šišky

Marhuľový koláč s vanilkovou náplňou

Jablkový koláč s orechami

Hruškový tart s javorovým sirupom

Bezlepkové brownies s čokoládovou polevou

Bezé srdiečka s jahodami
