
Crème brûlée
4 porcie
Jednoduché
115
Tradičný francúzsky dezert s višňami ľahko pripravíte vďaka produktu Premium Puding Extra Karamel Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Na dezert
300 ml
mlieko
200 ml
smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky
2 balíčky
Na ozdobenie
1 balíček
150 ml
víno červené
100 ml
pomarančový džús
2 balíčky
175 g
višne (mrazené bez kôstok)
Na krustu
2 balíčky
Okrem toho potrebujeme
4
teplovzdorné misky (objem asi 125 ml)
flambovacia pištoľ (nie je nevyhnutná)
Príprava:
Celkovo:
115 min
Príprava :
25 min
1
Na dezert v kastróliku zmiešame mlieko so smotanou. Pridáme pudingové prášky a škoricové cukry a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Nalejeme do misiek a necháme vychladnúť.
2
V kastróliku pripravíme želé s vínom, džúsom a škoricovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a ihneď vmiešame višne. Do podávania dezertu necháme bokom.
3
Dezert pred podávaním posypeme hrubozrnným kryštálovým cukrom. Krustu vytvoríme buď pomocou flambovacej pištole, alebo tak, že misky vložíme na pár minút do rúry zapnutej na funkciu grilu.
4
Crème brûlée nakoniec ozdobíme višňami.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Pohár Pavlova![]()

115 MinJednoduché
Pohár Pavlova
115 MinJednoduché
Pohár Pavlova
Krémový pohár s ovocím![]()

25 MinJednoduché
Krémový pohár s ovocím
25 MinJednoduché
Krémový pohár s ovocím
Ovocné želé![]()

80 MinJednoduché
Ovocné želé
80 MinJednoduché
Ovocné želé
Dvojfarebný pohár s hruškou a domácou granolou![]()

100 MinJednoduché
Dvojfarebný pohár s hruškou a domácou granolou
100 MinJednoduché
Dvojfarebný pohár s hruškou a domácou granolou
Citrónový ryžový puding s mangom![]()

20 MinJednoduché
Citrónový ryžový puding s mangom
20 MinJednoduché
Citrónový ryžový puding s mangom
Detský sen![]()

15 MinJednoduché
Detský sen
15 MinJednoduché
Detský sen
Vanilkový raj![]()

20 MinJednoduché
Vanilkový raj
20 MinJednoduché
Vanilkový raj
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach