
Domáci kváskový chlieb
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta vo väčšej mise zmiešame obe múky so soľou, cukrom, droždím a kváskom. Postupne pridávame vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto, ktoré dôkladne premiesime. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ešte raz prepracujeme a prenesieme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Povrch potrieme vodou, posypeme semienkami alebo rascou a pozdĺžne narežeme ostrým nožom. Chlieb necháme ešte hodinu kysnúť vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 220 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 200 °C
Potom znížime teplotu a pečieme asi 30 minút.
Doba pečenia: asi 30 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Chlieb vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Kysnuté žemličky s vajíčkom

Cibuľovo-slivkové taštičky

Buchty plnené tekvicou a slaninou

Vegánsky zeleninový quiche

Cviklové tartaletky s fetou

Farebné kocky
