
Halloweensky tekvicový „páj“
Zloženie
Príprava:
Na prípravu náplne tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tekvicu, soľ, čierne korenie, provensálske korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 10 minút. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, maslo alebo margarín, bielok, mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme, prenesieme do vymastenej koláčovej formy, vytvoríme okraj s výškou 3 cm a dno poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Do rozmixovanej tekvice vmiešame nakrájanú šunku, vajcia, kyslú smotanu, roztlačený cesnak, škrob, syr a lúpané tekvicové semienka. Náplň nalejeme na predpečený korpus a uhladíme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku, prenesieme na náplň a zľahka pritlačíme k okraju formy.
Cesto potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku, posypeme tekvicovými semienkami, vložíme do rúry a pri rovnakom nastavení rúry dopečieme.
Doba pečenia: 45 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Súvisiace recepty

Zamilovaná fondánová roláda

Slávnostná mandľová torta

Uzly so slivkovou nátierkou

Tvarohový koláč na plech

Grófkin broskyňový koláč s vanilkovým krémom

Holandské rezy
