
Jablkový pie s vanilkovou omáčkou
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť.
Doba pečenia: 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava.
Doba pečenia: 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.
Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.
Súvisiace recepty

Schwarzwaldské tortičky

Jednoduchá jahodová torta

Cibuľový chlieb

Kakaová bomba

Jablkový koláč s orechami

Jablkový smotanový koláč
