
Jahodovo-ružový sirup
asi 1700 mililitrov
Jednoduché
40
Jedinečná kombinácia voňavých ružových lupeňov a šťavnatých jahôd. Chutný sirup si môžete pripraviť aj Vy so Sirupfixom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
1000 g
jahody očistené a rozmixované
100 ml
voda
20 ks
kvety ruže chemicky neošetrené
2 ks
limetka chemicky neošetrené
200 ml
víno ružové
1000 g
cukor
1 balíček
Príprava:
Príprava :
40 min
1
Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca rozmixujeme a pridáme vodu. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 až 10 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme lupene z kvetov ruží, šťavu z limetiek, víno a cukor zmiešaný so Sirupfixom. Dôkladne premiešame kým sa cukor nerozpustí a odložíme na noc do chladničky.
2
Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Mirabelkovo-nektárinkový džem![]()

40 MinJednoduché
Mirabelkovo-nektárinkový džem
40 MinJednoduché
Mirabelkovo-nektárinkový džem
Malinový topping![]()

40 MinJednoduché
Malinový topping
40 MinJednoduché
Malinový topping
Slivkovo-jablkový džem![]()

28 MinJednoduché
Slivkovo-jablkový džem
28 MinJednoduché
Slivkovo-jablkový džem
Hruškové pyré s vanilkou![]()

40 MinJednoduché
Hruškové pyré s vanilkou
40 MinJednoduché
Hruškové pyré s vanilkou
Jahodovo-rebarborový džem![]()

45 MinJednoduché
Jahodovo-rebarborový džem
45 MinJednoduché
Jahodovo-rebarborový džem
Jahodovo-ríbezľový džem![]()
30 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový džem
30 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový džem
Marhuľovo-banánový džem![]()

20 MinJednoduché
Marhuľovo-banánový džem
20 MinJednoduché
Marhuľovo-banánový džem
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach