
Jogurtová jahodová torta
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme jogurt, kôru a škrob zmiešaný s kypriacim práškom. Zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Nakoniec vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na krém uvaríme pudingový prášok s mliekom. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Krém nanesieme na povrch korpusu a uhladíme.
Na krém rozložíme očistené ovocie. Zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou alebo šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Jesenný orieškový chlebíček

Čokoládová torta s duo polevou

Lahodné čučoriedkové rezy

Nepečený zákusok zo slaného karamelu

Jesenná kávová torta

Jogurtový chrbát s hroznom
