
Karamelové slimáky
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta zohrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a mlieko s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne opražíme na panvici mandle. Pridáme cukor. Keď cukor začne hnednúť, opatrne pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Náplň odstavíme a necháme vychladnúť.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 35 × 35 cm. Cesto potrieme náplňou a posypeme na kúsky nasekanou polevou. Plát zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 rovnakých dielov. Slimáky prenesieme do formy vyloženej papierovými košíčkami reznou stranou nadol. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Slimáky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Pomarančové lievance

Maková bábovka (bezgluténová)

Čučoriedkové rezy s vaječným likérom

Sušienky black & white

Kapucínska torta

Karamelové veterníky
