Na prípravu cesta do misy vložíme múku, zmäknuté maslo, cukor a vajce a ručne spracujeme na hladké cesto. Necháme v chlade chvíľku odpočinúť.
Cestom plníme formičky a ukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Smotanu rozdelíme do dvoch vyšších misiek. Do 350 ml smotany pridáme vanilínový cukor a Smeta-fix, do 400 ml smotany pridáme náplň a obe postupne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
Po upečení vyberieme košíčky z formičiek a necháme vychladnúť.
Vyšľahané náplne dáme do cukrárskeho vrecka. Svetlú smotanu dáme na jednu stranu, jahodovú náplň na druhú stranu a ozdobíme košíčky. Dozdobíme kvietkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie