Na parížsku šľahačku v kastróliku privedieme smotanu do varu. Odstavíme a vmiešame na kocky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Zmes uložíme najlepšie na 12 hodín vychladiť do chladničky.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Zľahka striedavo vmiešame tuhý sneh a múku zmiešanú s kakaom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Korpus necháme vychladnúť.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Vychladenú parížsku šľahačku prelejeme do misy a šľahačom vyšľaháme dotuha.
Povrch torty potrieme džemom. Na džem nanesieme ¼ šľahačky a uhladíme. Banány olúpeme a nakrájame na kolieska. Nanesieme ich na povrch torty. Banány zakryjeme zvyšnou šľahačkou a uhladíme. Tortu odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Nalejeme na tortu a uhladíme. Polevu necháme voľne stekať po stranách.
Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie