
Letné veterníky
Zloženie
Príprava:
Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s margarínom, vodou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech vyformujeme veterníky (ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Počas prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame.
Veterníky necháme vychladnúť.
Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
Náplň pripravíme so smotanou podľa návodu na obale.
Veterníky pozdĺžne prekrojíme. Na vychladnuté spodné časti veterníkov nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na krém. Zakryjeme vrchné časti veterníkov a pocukrujeme. Uchovávame v chladničke.
Súvisiace recepty

Dvojfarebné jablkové rezy

Torta Pavlova s hruškami

Škoricové rezy

Holandské rezy

Letné marhuľové vlnky

Letný ovocný dezert
