
Maslové jedličky
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so škrobom, cukrom, vanilínovým cukrom, soľou a korením. Pridáme žĺtky a maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a pomocou formičky vykrajujeme stromčeky. Stromčeky poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Vždy dva stromčeky džemom zlepíme k sebe.
Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Polejeme povrch stromčekov. Džem zahrejeme a kým nám poleva stuhne, vytvoríme pomocou špajdle namočenej do džemu na povrchu polevy rôzne ornamenty.
Súvisiace recepty

Limetkové muffiny s makom

Cheesecake so slivkovým lekvárom

Červené cupcakes

Trasené Olé brusnicové trojhrančeky

Marokánky

Maslový koláč s višňami
