Flag

Ovečky

asi 50 ks
Jednoduché
70
Linecké ovečky, ktoré výborne nielen vyzerajú, ale aj chutia.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Uši urobíme pomocou 1 cm formičky na vykrajovanie v tvare kolieska. Vykrojíme koliesko a rozrežeme ho na polovicu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
600 gmúka hladká
200 gcukor práškový
400 gmaslo zmäknuté
2 ksžltok
1 ksvajce
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na zlepenie a ozdobenie
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
Zdobiaca poleva tmavá kakaová Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
2 plechy na pečenie
formička na vykrajovanie v tvare kvietka a kolieska (ø 6 cm, 2 cm a 1 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Zdobiaca poleva tmavá kakaová Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo, žĺtky a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Do polovice cesta zapracujeme kakao. Cestá zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou váľka pláty hrubé asi 0,5 cm a pomocou formičky vykrajujeme kvietky a kolieska. Z cesta ešte povykrajujeme uši a nohy. Vytvoríme rôzne kombinácie ovečiek a mierne pritlačíme. Prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Ovečky necháme vychladnúť.

4

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a urobíme ovečkám oči.

Náš tip

  • Uši urobíme pomocou 1 cm formičky na vykrajovanie v tvare kolieska. Vykrojíme koliesko a rozrežeme ho na polovicu.