
Pomarančovo-čokoládový chlebíček
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo so žĺtkami, cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, šťavu, kyslú smotanu a čokoládu. Bielky so soľou vyšľaháme šľahačom dotuha a opatrne vmiešame do zmesi. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Chlebíček necháme vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Na polevu v kastróliku privedieme do varu šťavu s cukrom a vodou a necháme vychladnúť. Chlebíček vrátime späť do očistenej formy. Na niekoľkých miestach ho špajdľou poprepichujeme až na dno formy a zalejeme vychladnutou šťavou. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme do druhého dňa odležať.
Súvisiace recepty

BB Mrkvová torta

Maková bábovka (bezgluténová)

Nadýchané kokosky

Mrkvový koláč so smotanovým krémom

Polentový citrónový koláč

Pomarančové cupcakes
