
Škoricové slimáky od Mirky van Gils Slavíkovej
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, kôrou a soľou. Pridáme mlieko, žĺtky, maslo a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice a každú na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik. Každý potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme škoricovým cukrom. Zrolujeme a každý nakrájame na 12 slimákov. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Na prípravu glazúry v mise vymiešame cukor s maslom, vanilkovou pastou a rumom alebo citrónovou šťavou dohladka, potrieme ňou ešte horúce slimáky a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty

Jahodové tortičky

Slivkovo-marcipánové pralinky

Farebné snehové pusinky

Karobová orechová bábovka s karobovou polevou

Škoricové klbká

Škoricové srdcia
