
Škoricové srdiečka
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Plát potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme škoricovým cukrom. Pomocou ostrôžky pozdĺžne nakrájame na 10 rovnakých pásov. Zrolujeme z oboch strán do stredu a vytvarujeme srdiečko. Vložíme čerešňu alebo višňu. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Srdiečka necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Punčový tunel

Bodkovaná roláda

Orechovo-rebarborová buchta

Čokoládová torta s duo polevou

Škoricové srdcia

Škoricové sušienky
