
Škoricové zajačiky
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta pripravíme zmes s droždím, vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske pomocou váľka vyvaľkáme na plát a ostrým nožom alebo ostrôžkou rozdelíme na 12 rovnakých pruhov.
Tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich pomocou štetca alebo pierka olejom. Posypeme škoricovým cukrom a prehnutím prúžku a zakrútením vytvoríme zajačika. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Zajačiky necháme vychladnúť.
Po vychladnutí zajačiky dozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka vyšľahaným syrom s vanilkovým cukrom.
Súvisiace recepty

Makové hviezdičky

Kakaový cheesecake

Rumové guľôčky

Red Velvet mini tortičky a Cake pops

Škoricové sušienky

Škoricový opičí chlieb
