
Špaldové rožteky s mandľami
asi 40 ks
Jednoduché
110
Netradičné rožteky zo špaldovej a amarantovej múky s Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker ozvláštnia váš vianočný stôl.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Na cesto
100 g
múka špaldová
50 g
amarantová mouka
30 g
kokosový cukor
50 g
mandle mleté
110 g
maslo zmäknuté
1 ks
Žltok
Okrem toho
2 plechy na pečenie
Príprava:
Celkovo:
110 min
Príprava :
20 min
Doba pečenia:
8 min
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky, kokosový cukor, trstinový cukor a mandle. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.
2
Potom z cesta vytvarujeme rožteky a poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a postupne pečieme dozlatista.
Doba pečenia: asi 8 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
3
Horúce rožteky obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Red Velvet dezert v skle![]()

65 MinJednoduché
Red Velvet dezert v skle
65 MinJednoduché
Red Velvet dezert v skle
Orechové trojhranky![]()

65 MinJednoduché
Orechové trojhranky
65 MinJednoduché
Orechové trojhranky
Bezé srdiečka s jahodami![]()

80 MinJednoduché
Bezé srdiečka s jahodami
80 MinJednoduché
Bezé srdiečka s jahodami
Broskyňový tart![]()

80 MinJednoduché
Broskyňový tart
80 MinJednoduché
Broskyňový tart
Špaldové kváskové lievance![]()

90 MinJednoduché
Špaldové kváskové lievance
90 MinJednoduché
Špaldové kváskové lievance
Špaldový koláč s posýpkou![]()

50 MinJednoduché
Špaldový koláč s posýpkou
50 MinJednoduché
Špaldový koláč s posýpkou
Juhoslovanský krémeš![]()

90 MinJednoduché
Juhoslovanský krémeš
90 MinJednoduché
Juhoslovanský krémeš
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach