
Špaldový koreňový chlieb
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme syr, olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a ostrým nožom rozdelíme na 4 rovnaké diely (obr. 1).
Každý diel stočíme do špirály (obr. 2) a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 240 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 220 °C
Po 10 minútach znížime teplotu a chlieb dopečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Chleby necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Zeleninové tortičky

Balkánska zapečená zelenina

Slaný opičí chlieb

Koláč z cukety

Špagety s avokádovým pestom

Špenátové koláčiky
