
Špenátová roláda
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta špenát sparíme horúcou vodou a 2 minúty ho necháme v nej postáť. Potom vodu scedíme a zo špenátu vytlačíme čo najviac vody. V mise zmiešame špenát so žĺtkami, smotanovým syrom, soľou, múkou a kypriacim práškom a ponorným mixérom rozmixujeme. Bielky vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Na prípravu náplne v mise zmiešame Creme VEGA s cesnakom, soľou a tymianom.
Upečený plát preklopíme na papier na pečenie posypaný parmezánom, stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme vychladnúť. Potom plát potrieme náplňou, poukladáme naň sušené paradajky nakrájané na malé kúsky a zrolujeme.
Roládu odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.
pôvodu, ktorý sa vyrába na báze sóje. K dispozícii je v predajniach Kaufland
a Tesco. Miesto Creme VEGA môžeme použiť aj kyslú smotanu.
Súvisiace recepty

Adventné makové rezy so slivkami

Kokosky

Labute

Višňovo-makový veniec

Škoricové rezy

Šťavnatá roláda s jahodami
