
Špenátové koláčiky
Zloženie
Príprava:
Špenát necháme na sitku rozmraziť. Na cesto v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme maslo, mlieko, soľ, čierne korenie a bielky a ručne vypracujeme hladké cesto. Nakoniec zapracujeme špenát. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľu a položíme ju na plech vyložený papierom na pečenie.
Povrch pomocou štetca alebo pierka potrieme žĺtkami a posypeme syrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Na prípravu dipu v miske zmiešame ricottu alebo tvaroh s kyslou smotanou, soľou, čiernym korením a paprikou a vymiešame dohladka.
Pečivo podávame teplé s dipom.
Súvisiace recepty

Zemiakové vafle

Vegánsky zelerový krém s jablkami

Veľkonočné slané cupcakes

Slané tyčinky

Špaldový koreňový chlieb

Špenátové slimáky
