
Špenátový quiche
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou a soľou. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a pritlačíme ho ku dnu aj k okrajom. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme do rúry predpiecť.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Na prípravu náplne vložíme do misy špenát. Pridáme cesnak, kôru, soľ, čierne korenie, ricottu, parmezán a vajcia a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme na predpečený korpus. Lyžicou spravíme do náplne 3 jamky, do ktorých vyklopíme vajcia. Povrch dozdobíme paradajkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 55 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Koláč môžeme podávať teplý aj studený.
Súvisiace recepty

Chlebová kvásková placka

Chlebík s pestom z medvedieho cesnaku

Špenátové koláčiky

Dipy s Creme VEGA

Špenátový bezgluténový chlebíček

Žemličky s cesnakom a bylinkami
