
Tradičný trdelník
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť.
Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov a vytvarujeme z nich valčeky. Valčeky namotáme na olejom potreté trubičky alebo valček.
Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka polovicou masla a obalíme v polovici škoricového cukru. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Ešte teplé opäť potrieme pomocou štetca alebo pierka zvyšným maslom a obalíme v škoricovom cukre. Trdelníky necháme mierne vychladnúť a stiahneme z trubičiek. Podávame najlepšie ešte vlažné.
Súvisiace recepty

Tekvicový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Makový cheesecake

Tvarohové sušienky

Tradičné judášky

Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom
