
Trasený Olé koláč s marhuľami
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny.
Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme dohladka. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Na prípravu krému zlejeme šťavu z kompótu a marhule necháme na sitku dobre odkvapkať. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme šťavu z kompótu, smotanu na šľahanie, Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzatvoríme a „hrkáme“ (trasieme) dokiaľ sa suroviny nespoja a nevznikne krém. Vzniknutý krém nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Pokladieme marhule.
Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, nalejeme na marhule v tenkej vrstve a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty

Vianočné stromčeky a snehuliaci

Medvedie labky

Jahodové srdiečka

Olympijská torta Red Velvet

Trasené rezy s ovocím

Trená mramorová bábovka
