
Veľkonočná mrkvová bábovka
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, škoricovým cukrom, kôrou, žĺtkami a soľou šľahačom do peny. Pridáme mlieko a nastrúhanú mrkvu. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou a orechmi a zľahka vymiešame dohladka aj so snehom z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Nanesieme ju na povrch bábovky, ihneď posypeme zdobením a necháme stuhnúť.
Časť fondánu zafarbíme ružovou farbou. Fondán rozvaľkáme, ušká vykrojíme pomocou noža, dáme na špajdľu a necháme zaschnúť.
Bábovku dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty

Vianočná bábovka

Jablkový crumble s melasou

Vianočné ozdoby

Vanilkové cukrové hviezdičky

Veselé veľkonočné menovky

Veľkonočná torta
