
Veľkonočný koláč
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a vajcia a ručne vypracujeme hladké cesto. Z 1/3 cesta vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka plát. Vykrajovacími formičkami vykrajujeme veľkonočné motívy. Zvyšné cesto vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na prípravu náplne necháme kompót na sitku dôkladne odkvapkať. V mise vyšľaháme tvaroh s cukrom, maslom, vajcami a práškom Zlatého klasu elektrickým ručným šľahačom nastaveným na stredný stupeň dohladka.
Na cesto naukladáme marhule oblou stranou nahor. Zalejeme náplňou a povrch ozdobíme vykrojenými veľkonočnými motívmi. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Jahodové perníkové tortičky

Veterníková torta

Orechové tartaletky s čokoládovým krémom

Sladký uzol

Veľkonočné vajce

Vianočka zo zmesi Buchty Dr. Oetker
