
Venčeky plnené malinovým krémom
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta privedieme v hrnci vodu s maslom do varu. Vmiešame múku zmiešanú so soľou a za stáleho miešania vypracujeme hladké, lesklé cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Cesto nanesieme do misy a necháme schladnúť. Do vychladnutého cesta zašľaháme vajcia šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na vymazané plechy nastriekame venčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Venčeky necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne maliny pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a precedíme cez sitko. Šťavu z malín nalejeme do kastrólika. Pridáme cukor, vanilkový cukor, sirup a Zlatý klas. Za stáleho miešania asi minútu povaríme do zhustnutia. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme šľahačom maslo, postupne pridávame malinový puding a vyšľaháme dohladka.
Vychladnuté venčeky pozdĺžne rozrežeme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a venčeky naplníme.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a venčeky ozdobíme.
Uložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty

Silvestrovské taštičky

Makové muffiny s citrónovou polevou

Malinové košíčky

Torta kráľa zvierat

Vegánsky krémeš

Veterníková torta
