
Vianočný stromček
Zloženie
Príprava:
V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Tretinu cesta necháme bielu. Zvyšné cesto zafarbíme zelenou farbou, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme tesne vedľa seba pusinky do tvaru stromčeka a posypeme zdobením. Biele cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou alebo rezanou trubičkou a do stromčeka vytvoríme malé biele pusinky. Nakoniec pod stromček vsunieme špajľu. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 110 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 90 °C
Rúru vypneme a necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Súvisiace recepty

Rumové tortičky

Sušienky s pečenými jablkami

Krtkova torta – Labky

Punčový cheesecake

Vianočný perník

Vianočný veniec
