
Zamatový džem z lesného ovocia
asi 5 pohárov à 375 ml
Jednoduché
25
ako od babičky
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
1 kg
zmes lesného ovocia mrazená prepasírovaná a rozmixovaná
1 balíček
1150 g
cukor
Príprava:
Príprava :
25 min
1
Rozmixované a cez sitko prepasírované ovocie nalejeme do hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu.
2
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
3
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
4
Prípadnú penu odstránime a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Hruškový sirup so škoricou![]()

30 MinJednoduché
Hruškový sirup so škoricou
30 MinJednoduché
Hruškový sirup so škoricou
Marhuľový džem s ananásom![]()

40 MinJednoduché
Marhuľový džem s ananásom
40 MinJednoduché
Marhuľový džem s ananásom
Mirabelkové pálivé čatní s paprikou![]()

40 MinJednoduché
Mirabelkové pálivé čatní s paprikou
40 MinJednoduché
Mirabelkové pálivé čatní s paprikou
Malinový džem s mätou a limetkou![]()

40 MinJednoduché
Malinový džem s mätou a limetkou
40 MinJednoduché
Malinový džem s mätou a limetkou
Višňový džem so slivovicou![]()

25 MinJednoduché
Višňový džem so slivovicou
25 MinJednoduché
Višňový džem so slivovicou
Zamatový džem černíc a egrešov![]()

25 MinJednoduché
Zamatový džem černíc a egrešov
25 MinJednoduché
Zamatový džem černíc a egrešov
Jahodovo-malinový džem![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-malinový džem
40 MinJednoduché
Jahodovo-malinový džem
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach