
Zlatý vianočný cheesecake
Zloženie
Príprava:
Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a pridáme lyžicu mletej škorice. Maslo roztopíme, pridáme k sušienkam a dôkladne premiešame. Tortovú formu vyložíme papierom a pečenie. Na dno formy vysypeme sušienkovú zmes a lyžicou utlačíme, pri okrajoch vyvýšime. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Korpus po upečení necháme vo forme vychladnúť.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Tvaroh premiešame, pridáme kyslú smotanu a dôkladne zmiešame. Do zmesi pridáme vajce, cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas, arómu, citrónovú kôru a premiešame. Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a uhladíme. Tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu a do polovice zalejeme vodou. Cheesecake vložíme do rúry a vo vodnom kúpeli pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 150 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 140 °C
Upečený cheesecake necháme vychladnúť, ideálne cez noc. Pred servírovaním ozdobíme lieskovcami, celou škoricou, hviezdicami badiánu a vianočnými medovníkmi.
Súvisiace recepty

Kakaová bublanina s višňami

Veselé muffiny

Datľový koláč s gréckym jogurtom

Broskyňový koláč s čokoládovými kúskami

Zlatý tekvicový cheesecake

Zmrzlina Pavlova
