Flag

Čokoládové pralinky

asi 32 ks
Jednoduché
190
Luxusné domáce pralinky s Polevou de Luxe extra tmavou Dr. Oetker sú skvelým darčekom pre vašich blízkych.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na pralinky
75 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 baleniePoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
15 gmaslo
50 glieskovo-orieškový krém
Na polevu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
potravinárska fólia
elektrický ručný šľahač
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

V kastróliku privedieme smotanu do varu. Odstavíme a nalámeme do nej polevu. Pridáme maslo a krém z lieskových orieškov a vymiešame dohladka. Zmes prelejeme do vyššej nádoby a odložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Formu vyložíme potravinárskou fóliou a polovicu polevy nalejeme na dno formy. Odložíme do chladničky a necháme úplne stuhnúť.

3

Vychladnutú zmes vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni. Nanesieme
do formy na stuhnutú polevu a uhladíme. Opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Zvyšnú polevu opäť rozpustíme, nalejeme na povrch zmesi a uhladíme. Necháme v chladničke dôkladne aspoň hodinu stuhnúť.

4

Vzniknutú hmotu vyberieme z formy, odstránime fóliu a nakrájame ostrým nožom namáčaným v horúcej vode na malé trojuholníčky. Pralinky uchovávame v chladničke.