
Na prípravu cesta v mise najprv vyšľaháme jedno balenie zmesi na Red Velvet s vajcami a smotanou podľa návodu na obale. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Rovnako budeme postupovať pri príprave cesta z druhého balenia.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Korpusy necháme vychladnúť.
Vo väčšej mise vyšľaháme mascarpone so syrom, smotanou a obidvomi zmesami na krém šľahačom dotuha.
Vychladnuté korpusy raz pozdĺžne rozrežeme. Spodnú časť korpusu dáme na podnos a natrieme časťou krému a na krém rozložíme tretinu malín. Zvyšné časti korpusu vykrojíme na priemer 23 cm, 20 cm a 17 cm a dáme na spodnú časť s krémom a malinami. Každú časť natrieme krémom a obložíme malinami.
S odrezaných okrajov vytvoríme ešte 2 menšie poschodia, aby nám vznikol vysoký stromček. Zvyšným krémom naplníme cukrárske vrecko s rezanou špičkou a celý stromček ozdobíme podľa svojej vlastnej fantázie.
Nakoniec posypeme zdobením Dr. Oetker. Uložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty

Sladké pečenie

Sladké pečenie

Sladké pečenie