Krém uvaríme z pudingových práškov a 1200 ml mlieka s 10 PL cukru podľa návodu na obale. Za občasného premiešania (aby sa nám na povrchu nevytvorila šupka) necháme vychladnúť.
Na 2 papiere na pečenie z opačnej strany ceruzkou nakreslíme obdĺžnik s rozmermi 30 x 40 cm.
V mise zmiešame múku, cukor, vajcia, sódu bikarbónu, ocot a roztopené maslo, med a čierne kakao a elektrickým ručným šľahačom spracujeme na cesto. Cesto nemá byť tuhé, musí sa dať rozotierať.
Rúru predhrejeme. Polovicu cesta rozotrieme na papier na pečenie podľa obrysov obdĺžnika (natierame z opačnej strany ako sme kreslili). Papier s cestom položíme na opačnú stranu plechu, vložíme do rúry a pečieme. Rovnako postupujeme aj pri druhom ceste.
Doba pečenia: asi 6 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
V mise, elektrickým ručným šľahačom na nízkych otáčkach, prešľaháme maslo izbovej teploty. Po lyžiciach doň zašľaháme vychladnutý čokoládový puding dohladka.
Parížsku šľahačku pripravíme podľa návodu na obale.
Na dno plechu na pečenie uložíme plát cesta, na ktorý rovnomerne rozotrieme čokoládový krém a uhladíme. Na krém rozotrieme šľahačku. Druhé cesto nakrájame na štvorce 6 x 6 cm a rozložíme na šľahačkovú vrstvu, aby pokryli celý koláč. Necháme v chladničke stuhnúť min. 3 hodiny.
Krémeš krájame čistým nožom a pred podávaním povrch krémeša posypeme Holandským kakaom Dr. Oetker, ktoré sypeme cez sitko.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie