Vďaka dôkladnému výberu kvalitných surovín a starostlivej kontrole nášho výrobného procesu Vám garantujeme, že uvedené výrobky sú bezgluténové.
Sladké pečenie
Dezerty
Sladké pečenie
Pečenie
Dezerty
Sladké pečenie
Pečenie
Vegánske proteíny - Ideálna voľba pre vegánov a vegetariánov. Rastlinné bielkoviny sú vhodné aj pre všetkých jedincov, ktorí majú intoleranciu na laktózu či bielkoviny živočíšneho pôvodu.
Tiež známy ako pšeničné mäso. Táto rastlinná alternatíva mäsa sa vyrába vyplavením škrobu z pšeničnej múky. Obsahuje asi 25 g bielkovín na 100 g produktu. Obsahuje aj menšie množstvo železa, vápnika a fosforu. Jeho nevýhodou je, že obsahuje lepok, a preto nie je vhodný na doplnenie proteínov pre osoby trpiace celiakiou.
Majú spoločného menovateľa - sójové bôby. Sójové bôby obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny, ktoré telo potrebuje.
Edamame sú nezrelé sójové bôby, majú zelenú farbu a jemne sladkú chuť. Najčastejšie sa pripravujú povarením alebo na pare, pridáva sa k nim štipka soli. Jedia sa samostatne, alebo sú doplnkom v šalátoch a polievkach, sú obľúbené hlavne v ázijskej kuchyni.
Tofu sa pripravuje vyzrážaním bielkovín zo sójového mlieka, až vznikne tuhá štruktúra pripomínajúca syr.
Tempeh sa pripravuje fermentáciou sójových bôbov a má charakteristickú orechovú chuť.
Všetky tri majú 12–20 g bielkovín na 100 g výrobku a sú zdrojom vápnika a iných dôležitých minerálov.
Šošovka je významným zdrojom proteínov pre vegánov aj vegetariánov, obsahuje 18 g proteínov na 1 uvarenú porciu/misku (cca 200 g). Zároveň je taká porcia zdrojom vlákniny a zaisťuje tak skoro polovicu odporúčanej dennej dávky vlákniny. Pripravuje sa na rôzne spôsoby a je známa a tradičná aj v slovenskej kuchyni.
Všetky typy fazule sú tiež dôležitým zdrojom bielkovín, s obsahom viac ako 15 g na 170 g uvarenej porcie. Sú tiež dôležitým zdrojom vlákniny, železa alebo komplexných sacharidov.
Dve polievkové lyžice spiruliny obsahujú až 8 g kompletných proteínov, a teda aj všetkých esenciálnych aminokyselín. Spirulina je superfood, je bohatým zdrojom železa a medi. Obsahuje veľké množstvo horčíka, riboflavínu či mangánu. Je to významný antioxidant a pôsobí protizápalovo.
Brokolica, špenát, batáty, ružičkový kel. Černice, banány alebo nektárinky.