SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodová sezóna

Jemná vôňa, svieža červená farba, sladká chuť! Každý rok sa nemôžeme dočkať, až ochutnáme prvé čerstvé jahody. Nechajte sa zviesť chuťou leta a objavte božské recepty z jemných plodov. Či už ide o klasický džem alebo sladký sirup – všetko je pripravené raz dva a čaká len na to, až bude skonzumované!

Pre milých pomocníkov, na posedenie pri káve u príbuzných alebo ako malý darček pre priateľov – sladká ovocná pozornosť je vždy vítaná. Najmä vtedy, ak ju sami s láskou pripravíte. Rozmaznávajte svojich blízkych našimi skvelými nápadmi, darujte jahody uchované v pohári a potešte tak svojich priateľov!

Jednoduché recepty na jahodové džemy

Či už v zime alebo v lete, džemy chutia v každom ročnom období. Hľadáte klasický recept na jahodový džem, ktorý pripravíte jednoducho a rýchlo a ktorý sa zaručene podarí? Pre klasický jahodový džem nepotrebujete nič viac než jahody a želírovací cukor. Pracovníci zkušobnej kuchyne Dr. Oetker pre vás však vyvinuli mnoho ďalších variantov klasického jahodového džemu – zjemneného levanduľou, čerstvou mätou, pomarančovou šťavou alebo sektom. Váš džem sa stane mimoriadnym zážitkom.

Jahodový džem a jahodová marmeláda

Divíte sa, prečo u nás nemôžete nájsť žiadne recepty na jahodovú marmeládu? Podľa nariadenia Európskej únie smie byť pojem marmeláda používaný len pre ovocné zmesi tvorené z 20 % citrusovými plodmi. Pretože toto väčšinou pri jahodových marmeládach nie je splnené, musí byť správne nazývaný jahodovým džemom. V rámci obvyklého vyjadrovania sa však pojmy marmeláda a džem, a teda tiež jahodová marmeláda a jahodový džem, často zamieňajú. Nech už použijete pre svoj jahodový džem akékoľvek označenie, s receptami Dr. Oetker sa zaručene podaria.