SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Výrobky na zaváranie

S radom výrobkov na zaváranie Dr. Oetker si môžete byť istí, že vami pripravený džem alebo marmeláda bude mať tú správnu hustotu. Príprava domácich zaváranín so želírovacími výrobkami Dr. Oetker je navyše rýchla a jednoduchá! S výrobkami Dr. Oetker záleží len na vás, aký džem a s akým pomerom ovocia a cukru pripravíte!

Domáce džemy alebo marmelády majú tú výhodu, že si môžete sami vybrať ovocie, ktoré na ich prípravu použijete. Navyše si môžete vybrať, koľko ovocia a koľko cukru bude pripravená zaváranina obsahovať. Jednoducho úspora času aj kalórií a 100 % kontrola kvality!

Moderné zaváranie s voliteľným obsahom cukru!

Pektín

S Pektínom Dr. Oetker si rýchlo a jednoducho pripravíme skvelý džem s ovocným podielom 64 % až 73 % v závislosti od použitého množstva cukru.

Pektín Dr. Oetker je rastlinný želírovací prípravok na domácu prípravu džemov, marmelád, želé či pikantných čatní. Jeden balíček vystačí na spracovanie 2000 g ovocia, ku ktorému sa pridáva 700 až 1000 g cukru v závislosti do zrelosti ovocia či od preferovaného obsahu cukru v pripravovanom džeme. Obsahuje citrusový pektín a je 100% rastlinného pôvodu. Je možné ho kombinovať s repným aj trstinovým cukrom. Výrobok neobsahuje žiadne konzervanty. Pektín Dr. Oetker na prípravu džemov podľa vlastnej chuti!

 

 

Klasické zaváranie: 46 % ovocia!

Gelfix Klasik

S prípravkom Gelfix Klasik môžeme vykúzliť klasické obľúbené džemy, marmelády a želé s obsahom ovocia 50 %! Potrebujeme približne rovnaký pomer ovocia a cukru, teda 1 vrecko prípravku Gelfix Klasik postačí na 1000 g ovocia, príp. 850 ml ovocnej šťavy a 1150 g cukru. 

Tento prípravok odporúčame používať na prípravu džemov z kyslejšieho alebo menej zrelého ovocia.
Pri prípravku Gelfix Klasik si môžeme vybrať nielen druh ovocia, ale aj druh cukru: podľa vlastnej chuti môžeme použiť aj trstinový cukor alebo hnedý cukor a dodať tak džemom ľahko karamelový nádych.
Príprava zaváranín s výrobkom Gelfix Klasik Dr. Oetker 1:1 je rýchla a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 6 minút!

 

 

Extra ovocné zaváranie: až 66 % ovocia!

S prípravkami Gelfix Extra a Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker môžeme vykúzliť obľúbené domáce džemy, marmelády a želé s obsahom ovocia až 66 %!


Gelfix Extra 2:1

Na prípravu extra ovocného džemu potrebujeme 1 vrecko prípravku Gelfix Extra Dr. Oetker, ktoré vystačí na 1000 g ovocia a 500 g cukru. Pri použití tohto prípravu si môžeme vybrať nielen druh ovocia, ale aj druh cukru podľa vlastnej chuti. Môžeme použiť trstinový cukor či hnedý cukor a dodať tak džemom ľahko karamelový nádych.

Príprava džemov s výrobkom Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker je rýchla a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 6 minút! Obsah ovocia v džeme bude 65 %.

 

Želírovací cukr Extra 2:1

Príprava džemov so Želírovacím cukrom Extra 2 : 1 Dr. Oetker je obzvlášť jednoduchá, pretože cukor už obsahuje želírovací prostriedok a stačí k nemu pridať len ovocie. Jedno balenie  (500 g) vystačí na spracovanie 1000 g ovocia. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 5 minút! Obsah ovocia v džeme bude 66 %.

 

Tieto výrobky odporúčame používať na prípravu džemov zo stredne sladkého alebo zrelého ovocia.

 

 

Super ovocné zaváranie: až 75 % ovocia!

S prípravkami Gelfix Super a Želírovacím cukrom Super 3:1 Dr. Oetker môžeme vykúzliť obľúbené domáce džemy, marmelády a želé s obsahom ovocia až 75 %!

 

Gelfix Super 3:1

Potrebujeme približne rovnaký pomer ovocia a cukru, teda 1 vrecko prípravku Gelfix Super postačí na 1000 g ovocia, príp. 850 ml ovocnej šťavy a 350 g cukru.
Pri prípravku Gelfix Super si môžeme vybrať nielen druh ovocia, ale aj druh cukru: podľa vlastnej chuti môžeme použiť aj trstinový cukor alebo hnedý cukor a dodať tak džemom ľahko karamelový nádych.
Príprava zaváranín s výrobkom Gelfix Super Dr. Oetker 3:1 je rýchla a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 6 minút!

 

Želírovací cukr Super 3:1

Príprava je tu obzvlášť jednoduchá, pretože cukor je už zmiešaný so želírovacím prostriedkom. Jedno balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr. Oetker (500 g) vystačí na 1500 g ovocia, príp. 1250 ml ovocnej šťavy. Podľa návodu na obale je čas varenia pri džemoch, marmeládach a želé najmenej 5 minút.

Tieto výrobky odporúčame používať pri príprave džemov s veľmi sladkým alebo veľmi zrelým ovocím. 

 

Želírovací cukor so stéviou 3:1

Pripravte si džem s vocným podielom až 74 % a nižším obsahom kalórií! Vyskúšajte prvý želírovací cukor so stéviou. Výrobok obsahuje výťažky z exotickej rastliny Stevia rebaudiana, ktoré sú omnoho sladšie ako cukor a neobsahujú takmer žiadne kalórie. Džem pripravený so Želírovacím cukrom so stéviou obsahuje až o 38% menej kalórií ako klasicky pripravený džem (ovocie a cukor v pomere 1 : 1). Jedno balenie želírovacieho cukru so stéviou 250 g vystačí na 700 g ovocia a varí sa len 5 minút. Výrobok je vhodný na spracovanie všetkých druhov ovocia.


Želírovací ovocný cukr 3 : 1

 

S jedným balením Želírovacieho ovocného cukru (250 g) spracujeme 700 g ovocia alebo ovocnej šťavy. Príprava je obzvlášť jednoduchá, pretože ovocný cukor už obsahuje želírovací prostriedok. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 3 minúty! Obsah ovocia v džeme bude až 74 %

Hustý domáci sirup s plnou chuťou ovocia!

Cukor na sirup

Cukor na sirup Dr. Oetker je prípravok na domáce zaváranie hustých sirupov s výraznou chuťou.

Výrobok obsahuje prírodné enzýmy, cukor a kyselinu citrónovú. Enzýmy zamedzujú tvorbu zhlukov, preto Váš sirup zostane tekutý a hladký. Praktické balenie 500 g obsahuje kompletnú receptúru, ku ktorej stačí pridať iba ovocie, bylinky, kvety alebo zázvor. Príprava sirupu je bez sterilizácie! Vytvorte si svoj vlastný originálny sirup!

Pomocníci na zaváranie

Kyselina citrónová

Kyselina citrónová podporuje želírovací proces a zvýrazňuje chuť ovocia i zeleniny pri zaváraní. Možno ju však použiť aj na šaláty, kompóty alebo dochucovanie nápojov. Okrem toho je aj výdatným pomocníkom pri odstraňovaní vodného kameňa, napr. v kávovaroch a pod.

 

Pomôcka na konzervovanie

Pomôcka na konzervovanie ovocia i zeleniny účinne ochraňuje pred plesňami alebo kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Jedno balenie vystačí na: 5 kg ovocia vrátane nálevu alebo 3,5 kg zeleniny a 1,5 l sladkokyslého nálevu alebo 5 l ovocného sirupu, ovocnej šťavy.

Recepty (1 z 1)