Flag

Adventné makové rezy so slivkami

asi 12 porcí
Stredne náročné
65
Viete, že mak má vysoký obsah vlákniny, vápnika, železa a je zdrojom bielkovín? Preto je označovaný ako superpotravina.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
280 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
170 gcukor
štipkasoľ
170 mlvoda
90 mlolej
1 ksvajce
1 PLrum
Na slivkovú náplň
600 gslivky
2 PLcukor práškový
2 baleniaŠkoricový cukor Dr. Oetker
3 PLSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
3 PLvoda vlažná alebo biele či červené víno
Na smotanovú náplň
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker nastrúhaná
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker nastrúhaná
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, makom, cukrom a soľou. Pridáme vodu, olej, vajce a rum a vymiešame dohladka. Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyklopíme a stiahneme papier na pečenie.

3

Na prípravu slivkovej náplne vložíme do hrnca očistené a vykôstkované slivky. Pridáme cukor, škoricový cukor, solamyl a vodu či víno a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme asi 5 minút.

4

Korpus dvakrát pozdĺžne rozkrojíme na tretiny. Jednu tretinu korpusu vložíme späť na plech. Ešte teplú náplň nanesieme rovnomerne na korpus a uhladíme. Zakryjeme druhým plátom korpusu a uložíme asi na 30 minút do chladničky.

5

Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme v mise šľahačom dotuha. Asi polovicou šľahačky potrieme povrch korpusu a zakryjeme posledným plátom. Povrch a okraje potrieme zvyšnou šľahačkou a posypeme nastrúhanou polevou.