Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku, cukor, maslo, vajce a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky odpočinúť.
Potom cesto vyvaľkáme na plát tenký asi 3 mm. Z neho povykrajujeme kruhy, ktoré dôkladne vtlačíme do vymastených formičiek. Dno tartaletiek poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme:
Doba pečenia: asi 20 - 25 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vychladnuté korpusy vyklopíme z formičiek.
Na prípravu náplne necháme mandarínky odkvapkať na sitku, potom ich nakrájame na drobné kúsky a nanesieme do stredu vychladnutých korpusov. Z mlieka a cukru pripravíme Zlatý klas podľa návodu na obale a hotovým pudingom zalejeme mandarínky na korpusoch. Tartaletky necháme trochu vychladnúť.
Zo 100 % bielkov pripravíme dva bielky podľa návodu na obale. Bielky vyšľaháme mixérom na najvyššom stupni dotuha. Postupne k nim zašľaháme cukor a soľ. Bielkovú zmes potom naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ňou tartaletky. Odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie