SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Aspikové tortičky s tuniakom

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

s olivami

8 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Aspikové tortičky s tuniakom

Na aspik:

1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
500 ml voda
hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok
10 ks cherry rajčiny
3 vajce (uvarené na tvrdo)
1 balíček mozzarella
1 konzerva tuniak vo vlastnej šťave
bazalka čerstvá
soľ

Ešte potrebujeme:

silikónová forma na muffiny alebo sklené mištičky

preparation

príprava

1

Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút.

2

Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.

3

Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčinky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť.

4

Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

5

Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.

Nutričné hodnoty na recept Aspikové tortičky s tuniakom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 201 kJ
48 kcal
218 kJ
52 kcal
Tuk 2.68 g 2.95 g
Sacharidy 0.00 g 0.00 g
Bielkoviny 5.23 g 5.74 g