SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Aspikové tortičky so šunkou a chrenom

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

klasické

8 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Aspikové tortičky so šunkou a chrenom

Na aspik:

1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
500 ml vývar zeleninový
2 ks mrkva nakrájaná na tenké rezančeky
4 vajce (uvarené na tvrdo)
4 plátky šunka
200 g syr tvarohový bez príchute (typu Lučina)
2 - 3 PL chrenová pasta
1 petržlen

Ešte potrebujeme:

silikónová forma na muffiny alebo sklené mištičky

preparation

príprava

1

Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať asi v 250 ml vývaru počas asi 10 minút.

2

Každý plátok šunky rozrežeme napoly. Zmiešame syr s chrenovou pastou. Plátky šunky pomastíme chrenovou zmesou a zavinieme.

3

Nakrájanú mrkvu krátko povaríme vo zvyšnom vývare, aby zmäkla.

4

Napučanú želatínu zamiešame do vývaru s mrkvou a želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.

5

Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm, navrch položíme lístok petržlenu. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne do každej tortičky vrstvíme polku vajec, šunkový závitok, uvarenú mrkvu a petržlen. Zalejeme zvyšným vývarom.

6

Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

7

Stuhnuté bábovičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade.

Nutričné hodnoty na recept Aspikové tortičky so šunkou a chrenom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 494 kJ
118 kcal
389 kJ
93 kcal
Tuk 9.07 g 7.09 g
Uhľohydrát 0.78 g 0.61 g
Bielkoviny 8.21 g 6.41 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.